Mikä on Nuorkauppakamari ja alue C

Mikä on JCI?

Käsitteistä: JCI = Junior Chamber International eli suomeksi nuorkauppakamari ja ruotsiksi juniorhandelskammare
Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Suomessa varsinaisia jäseniä on n. 2500 ja yhdessä kunniajäsenten, koejäsenten ja senaattoreiden kanssa, muodostamme n. 5000 nuorkauppakamarilaisen aktiivisen verkoston.

Mikä on alue C?

Alueemme koostuu Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan sekä Etelä-Pohjanmaan  maakunnista.  Toimintaamme  koordinoi  Nuorkauppakamareiden  Alue  C tukiyhdistys  ry. Vuonna  2018   alueella  toimii  18  kamaria.

C-kartta-uusin-page-001-724x1024.jpg

Aluetoiminta tarjoaa sillä toimiville nuorkauppakamareille:

  • Puheenjohtajien verkoston ja ajankohtaisen tiedon jakeluväylän

  • Valmistautuvien puheenjohtajien valmennuksen

  • Hallitusten jäsenten osallistamisen

  • Ideat, koulutukset, projektit ja parhaat käytänteet jakoon

Aluetoiminta tarjoaa kamareiden jäsenille:

  • Muiden kamareiden toiminnan esittelyä

  • Vierailijoita oman kamarin tapahtumiin

  • Uutiskirjeen ja Facebookin aktiivisina tiedotuskanavina

  • Alueen omat verkkosivut

  • Aluekokouksien puhekilpailu ja debatti -mahdollisuudet

  • Johtamispaikkoja

Finlands Juniorhandelskamrars Region C sträcker sig från Björneborg via Tammerfors ända till Central Finland och Karleby.

Region C of JCI Finland covers Western Finland all the way from Pori via Tampere to Central Finland and on the coast line all the way to Kokkola.

Tutustu myös muihin nuorkauppakamarialueisiin:

Mitä saat nuorkauppakamaritoiminnasta?

Kansainvälisiä mahdollisuuksia

Olemme osa yli 100 maassa toimivaa Junior Chamber Internationalia. Suuret määrät nuorkauppakamarilaisia matkustaa vuosittain alueellisiin (esim. Eurooppa-) ja maailmankattaviin kokouksiin (maailmankokous). Parhaimmillaan maailmankokouksessa saattaa olla yli 10 000 osallistujaa ja Suomestakin satoja. Lisäksi monilla paikallisilla kamareilla on ystävyys-, eli ns. twinning-kamareita eri puolilla maailmaa. Missä tahansa kohtaatkin nuorkauppakamarilaisen, on heillä aina yhteinen harrastus, mikä helpottaa ystävystymista, liikesuhteita ja verkostoitumista.

Kehittyä johtajana

Johtajuuteen kouluttaudutaan nuorkauppakamarissa ottamalla vastuita erilaisissa tehtävissä. Luottamustehtävät esimerkiksi kamarin hallituksessa tai projekteissa kestävät vain vuoden. Ajatus on, että joka vuosi mennään ylöspäin ja kerätään vuosittain vaihtuvia johtajuuskokemuksia ja kasvetaan turvallisessa ympäristössä johtajuuteen. Haasteena on ihmisten johtaminen harrastustoiminnassa.

Koulutusta edullisesti

Nuorkauppakamarit järjestävät sekä paikallisella että kansallisella tasolla erilaisia koulutustilaisuuksia. Ne voivat olla yritysvierailuja, luentoja erilaisista aiheista tai vaikkapa esiintymiskoulutusta. Kouluttajat löytyvät yleensä omista verkostoista ja siksi koulutukset ovat yleensä maksuttomia. Nuorkauppakamarissa kannustetaan myös kouluttajana kehittymiseen, mihin on rakennettu selkeät koulutusohjelmat.

Kontaktiverkostoja

Viisituhatta suomalaista muodostaa oman verkostonsa, missä tavataan erilaisissa yhteyksissä ja tehdään yhdessä projekteja ja verkostoidutaan. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja omaa verkostoa hyödynnetään esimerkiksi rekrytointi- ja hankintatilanteissa. Nuorkauppakamarissa tärkeää on myös ystävyys ja vuosien aikana syntyneet suhteet.

Mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöösi

Nuorkauppakamari on poliittisesti sitoutumaton ja se vaikuttaa järjestönä yhteiskuntaan juuri johtajuutta kehittämällä. Parempi johtajuus on yhteiskunnan menestystekijöitä, lisäksi nuorkauppakamari nostaa positiivisia esimerkkejä esiin projektiensa kautta esim. Vuoden Nuori Menestyjä (TOYP), Vuoden Nuori Johtaja, Tuottava Idea,  jne.

Kannustusta yrittäjyyteen

Nuorkauppakamarilaisista reilu neljännes on yrittäjiä. Yrittäjyyteen kannustetaan ja se nähdään suomalaisen talouselämän yhtenä perustana. Nuorkauppakamarilaisista löytyy yrittäjien lisäksi monien eri alojen päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia. Kaikki ovat siis tervetulleita.

Kiinnostunut jäsenyydestä?

Mikäli sinua kiinnostaa jäsenyys alueellamme toimivassa nuorkauppakamarissa, ota yhteys suoraan lähimpään kamariisi. Kamariyhdistysten nettisivuja löydät täältä. Koko Suomen nuorkauppakamarikenttään, ja sen neljään alueeseen, kuuluvat kamarit löydät täältä.